S prvomajskih počitnic sva se z Andrejo vrnila z dvema osvojenima najvišjima vrhovoma. Ker je Ciper že skoraj 40 let razdeljen, sva se morala povzpeti tako na Olimpus (1951 m) v pogorju Troodos na južnem delu Cipra, kot tudi na Selvili Tepe (1024 m) na Severnem Cipru.

Na prvega nisva prišla povsem na vrh, saj nama je visoka žična ograja preprečila dostop do radarja na vrhu. Angleški vojak ni imel posluha, da bi šla še višje… Kljub temu sva bila le 2-3 višinske metre nižje, tik ob ograji.

Drugi vrh je bil bolj adrenalinski, saj dostop nanj ni dovoljen in ga zasedajo turški vojaki. Kljub temu sva z gverilsko taktiko dosegla vrh, ki je le 20 m oddaljen od telekomunikacijske antene, kjer sta se veselo pogavarjala 2 vojaka, a naju zahvaljujoč grmovju nista opazila. Andreja je rekla, da se je od skrbi v 1 uri postarala za 2 dni …

Tako se je vse odlično izteklo, vreme je bilo lepo, še prevroče, kopanje v morju pa prav prijetno. Ogledala sva si še nekaj otoških znamenitosti in podegustirala domače specialitete, a je prehitro minilo in bo še treba kdaj tja dol.